Glassmestersild
Oppskrift glassmestersild
8 sildefileter
2 middels store løk
1 gulrot
1 bit pepperrot
1 ss hel pepper
1 ss sennepskorn
4 små laurbærblad
Et par små biter hel ingefær
¾ dl eddik 7 %
1 dl sukker
2 dl vann
Glassmestersild:
Vann ut filetene i ca. 1 time. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i skrå gaffelbiter, og legg dem lagvis i en glasskrukke sammen med løkringer, tynne gulrotskiver, pepperotskiver og krydder. Kok lake av eddik, sukker og vann. La laken bli helt kald før du heller den over sildeblandingen i krukken. Legg litt press på toppen slik at silden holder seg under laken i krukken. La glassmestersild stå i romtemperaturen natten over, deretter kaldt. Etter et par dager er den klar til servering.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
SITRONSILD
Oppskrift
400 g utvannet spekesild
2 løk
3 dl vann
1 dl eddik
4 dl sukker
1 ts nykvernet hvit pepper
2 ts knust peppermix
2 laurbærblad
5 nellikspikre
Sitronsaus:
1 eggeplomme
1 ss fransk sennep
1/2 dl rapsolje
1 sitron, saften av den og revet skall
2 ss sukker
1 dl crème fraîche
1/2 ts nykvernet sort pepper
3 salatløk, finhakket
1 dl dill,finhakket
Pynt:
Sitron
Dillskudd
Skyll sildefiletene og skjær dem i biter på skrå.
Lake: Kok opp vann, eddik, sukker og krydder. La laken bli kald. Legg sild og løk i et glass og hell laken over. La stå i et døgn. Ta silden ut av laken.
Sitronsaus: Rør samman eggeplomme og sennep. Tillsett oljen i en tynn stråle under visping. Tillsett sitronskall, sitronsaft, sukker og crème fraîche. Krydre med peppar og smaka til med salt.
Legg sild, salatløk, dill og saus i et sylteglass. La stå i kjøleskapet i 1–2 døgn. Pynt med sitron og dillskudd.
SENNEPSSILD
Oppskrift
6 sildefileter
1 ss mild sennep
1 ss soyaolje
1 ½ ts sukker
½ dl majones
1 ½ dl kremfløte
2 ss hakkede rødbeter
1 ss hakkede sylteagurker
Vann ut filetene i ca. 1 time. Skyll dem deretter i kaldt vann og tørk dem i kjøkkenpapir. Skjær dem i skrå gaffelbiter. Rør sennep, olje og sukker sammen med majonesen. Bland i halvvispet krem. Tilsett rødbeter og sylteagurker og legg sildebitene i. Hell blandingen over i et rent og skjoldet glass, sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet.
SURSILD
Oppskrift
6 sildefileter
1 dl eddik 7 %
1 ½ dl sukker
2 dl vann
1 middels stor rødløk
1 ts hel pepper
Fersk dill
Vann ut filetene i ca. 1 time. La dem renne av på kjøkkenpapir. Bland eddik, sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst. Skjær løken i smale ringer. Skjær sildefiletene i skrå gaffelbiter og legg dem lagvis på glasskrukke sammen med løkringer, pepper og dill. Hell laken over og la krukken stå i romtemperatur over natten slik at laken får trekke godt inn i silden. Oppbevar den deretter kaldt.