Gløggsild

Gløggsild Hellstrøms sildeoppskrifter fra bunnen avOppskrift (Helltrøms sildeoppskrifter)

6 kryddersildfileter
½ dl eddik (7 %)
1 dl sukker
1 ½ dl vann
½ dl gløgg
1 ss rosin
1 kanelstang
4 grovhakkede sorte pepperkorn
4 nellikspiker

Gløggsild
Skyll sildefiletene i kaldt vann, tørk dem og skjær dem i gaffelbiter på skrå.

Bland eddik, sukker, vann, gløgg, rosiner, kanelstang, nellikspiker og pepper sammen, slik at sukkeret løser seg opp.
Bland silden i laken og hell det over på glass.
La det stå et døgn på kjøl.
Pynt gjerne gløggsild med hakkede mandler og litt revet appelsinskall ved servering.

Her finner du flere oppskrifter på sild!

Foto gløggsild: Monica Friedrich Johannessen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.