Grillet makrell med fennikelsalat
– Server med ferskpoteter
Oppskrift (4 personer)
4 små makrell
Salt og nykvernet pepper
2 dl olivenolje
8 ss bredbladet persille, finhakket
Grillet makrell med fennikelsalat:
Rens makrellen, skyll den godt både inn- og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir.
Gni den inn med salt og pepper.
Bland persillen med oljen og pensle buken og utsiden av fisken med blandingen.
Legg makrellen på grillen.
Grillen må ikke være for varm, men nok til at fiskeskinnet blir sprøtt.
Da makrellen er en fet fisk, tar det fort fyr hvis det drypper ned på kullet.
Legg derfor kullene i midten av grillen og legg fiskene på langs rett ved siden av.
Grill makrellene i ca. 6 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Skjær hodet av fiskene og sett dem på en fjel med buken opp, og fjern bena før servering.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Grillet makrell smaker sommer! Her har du oppskriften på grillet makrell med fennikelsalat!
Fennikelsalat
Oppskrift
1 fennikel
1 økologisk sitron, saften av den
Olivenolje, like stor mengde som saften fra sitronen
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper
Skjær fennikelen i tynne skiver og legg det i en salatbolle. Lag en dressing av sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt slik at alt blir dekket. La gjerne salaten stå og godgjøre seg en god tid før servering.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen