Hurtiggravet laks

Hurtiggravet laks

Tallerken fra Royal Copenhagen. Serveringsfat, glass og karaffel fra Magnor Glassverk. Resten i privat eie.

Oppskrift (4 personer)

500 g laksefilet
3 ts havsalt
2 ts brunt sukker
1/2 bunt dill
2 ss rosépepperkorn
2 ss olivenolje
1 ss fransk sennep med honningsmak

Hurtiggravet laks:
Skjær laksen i tynne skiver og anrett på en stor tallerken, eller anretningsfat. Dryss med salt og sukker. Finhakkk dill og dryss den sammen med rosa pepperkorn over laksen. Avslutt med olivenolje blandet med sennep. Laksen kan med fordel hvile litt i kjøleskapet før servering.

Hurtiggravet laks er perfekt som forrett eller kosemat på en fredagskveld.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.