Kokt torsk
Oppskrift
Beregn 300-400 g ferdig torsk i skiver per person
Til 1 l vann:
½ dl salt
1 ts eddik
Kokt torsk:
Kok opp vannet, og ha i salt og eddik. Kok opp vannet igjen og legg i torskeskivene. Trekk kjelen til side og la fisken trekke i 5-10 minutter til fiskekjøttet så vidt kan løsnes fra benet med en gaffel. Server kokt torsk med nykokte poteter, sitron og smeltet smør eller sandefjordsmør eller eventuelt fersk lever og rogn.
SALTBAKTE POTETER
Oppskrift
1 kg små poteter
1 dl grovt havsalt
Friske urter (som f.eks timian og rosmarin)
Pakk alt inn i aluminiumsfolie og legg på indirekte varme på grillen. La ligge til potetene er helt myke. Dette kan ta alt fra 30 minutter til 1 time, avhengig av hvor store poteter du har valgt.
Urtene du bruker i aluminiumsfolien kan du variere etter hva du skal bruke potetene til. Bruk timian/rosmarin til en god biff, og f.eks koriander hvis du vil ha et asiatisk preg. Her er det kun fantasien som setter grenser.
Denne oppskriften er en del av Kulinarisk | Grillkurs
SANDEFJORDSMØR
(Oppskrift 4 porsjoner)
2 dl kremfløte
1 ts maisenna
200 g usaltet smør
Sitronsaft, en liten skvett fra en fersk sitron
Salt
1 krm nykvernet hvit pepper
1 bunt kruspersille, finhakket
Visp fløte sammen med maisenna i en kjele på middels varme, og gi fløten ett oppkok. Visp inn smøret i små biter, og rør rundt til sausen begynner å tykne. Den må ikke koke. Ta sausen av varmen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og tilsett rikelig med persille. Sausen holdes varm i vannbad.