Laksetartar
Oppskrift laksetartar (4 personer)
50 g laksefilet
50 g røkelaks
1/2 sjalottløk
2 ss fersk dill
1/2 økologisk sitron
Salt og pepper
Laksetartar:
Skjær laksen i små terninger, finhakk sjalottløk og dill, og press saften av sitronen.
Bland lakseterningene, sjalottløk, dill og sitronsaft sammen.
Kjør gjerne blandingen med kniv i en food processor, men veldig forsiktig slik at den ikke moses fullstendig.
Smak til med salt og pepper.
Server tartaren med friske urter på toppen.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Leter du etter en rask, lett og nydelig forrett? Lag en laksetartar.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz/Kjersti Edvartsen
FISK- OG SKALLDYRSBUFFÉ
Denne buffeen er laget med blodfersk fisk og skalldyr fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand. Reinhartsen & Co AS, ble etablert av Selmer Reinhartsen i 1931. Selskapet holdt da til på Flekkerøya med eget mottak og fiskeforretning i Kristiansand. Selskapet ble etter hvert overtatt av sønner og svigersønner av Selmer Reinhartsen, og virksomheten ble utvidet med grossistvirksomhet og eksport av laks.
Fiskeeksperten Reinhartsen var det første av fire selskap som ble fusjonert ut av Reinhartsen & Co AS i 1994.
Reidar Fredriksen (barnebarn til Selmer) er daglig leder og eier av selskapet og var den første fiskehandleren i Norge med fagbrev. I dag består bedriften av ni ansatte med fiskehandlerbrev, 4 med fiskeindustrifagbrev og åtte med kokkefagbrev.
I 1995 flyttet de inn i moderne lokaler på Fiskebrygga i Kristiansand der hele verdikjeden er representert: Fiskemottak, fiskematproduksjon, røykeri, gourmetkjøkken og catering. I tillegg har de detaljutsalg i Lillemarkens Senter samt på Fiskebrygga.
Fiskeeksperten Reinhartsen har ved flere anledninger vunnet medaljer i NM Sjømat, og byens turistguider har Fiskebrygga som fast stoppested i sommerhalvåret. Stedet lokker med vakker beliggenhet ved sjøen, servering på bryggekanten og muligheten for å blant annet kjøpe med seg deres spesialitet; røkt laks fra deres eget røkeri. Sistnevnte har vi brukt i kombinasjon med fersk laks i laksetartaren.