Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa
Oppskrift (4 personer)
1 Salmaloin på ca. 600 g
Fennikelsalsa:
½ fennikel, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
½ økologisk sitron, saften av den
1 dl olivenolje
Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa:
Kok fennikelen til den er akkurat myk (2-2 1/2 minutt). Slå av vannet i et dørslag og skyll den i kaldt rennende vann. La den tørke av på et rent kjøkkenhåndkle.
Bland sjalottløk og sitronsaft i en arbeidsbolle og smak til med salt. La blandingen stå å trekke i 8-10 minutter. Tilsett deretter fennikel og olivenolje, smak til med salt og pepper og sett til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg laksen i en bakepapirkledd form og fordel fennikelsalsaen over laksen.
Sett formen i ovnen og stek i ca. 6 minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på laksen. Den skal ha en rosa kjerne i midten.
Server med ertepuré.
Ertepuré til ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa:
2 pakker á 250 g fryste selskapserter
2 ss rømme
Salt og nykvernet sort pepper
Kok ertene i 2-3 minutter, og skyll dem deretter i kaldt vann. Kjør ertene raskt i en blender. Tilsett rømme til slutt og smak til med salt og pepper.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa
Lyst på noe lett og friskt til helgen? Denne varianten av ovnsbakt laks byr på noen nye spennende smaker og er enkelt å lage til mange hvis du venter gjester.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen