Ovnsbakt ørret med sopp og persille
Oppskrift (4 personer – beregn ca. 400 – 500 gram hel fisk pr person)
1 ørret ca. 2 kilo
200 g sopp
1/2 potte bladpersille, grovhakket
100 gram smør
Nykvernet salt og pepper
Ovnsbakt ørret med sopp og persille:
Rens fisken og skyll den.
Stek sopp i rikelig med smør, og smak til med salt og pepper.
Tilsett persillen de siste 2–3 minuttene.
Fyll fiskebuken med soppblandingen, og pakk fisken i smurt aluminiumsfolie.
Legg fisken i en langpanne med folieskjøten opp.
Stekes på nederste rille på 200 °C i 30-40 minutter til fisken er ferdig.
Brett opp folien og stikk en kniv langs ryggbeinet og se om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge.
Server den ovnsbakte ørreten med kokte poteter, rømme og agurksalat.
AGURKSALAT
1 agurk
4 ss eddik
2 dl vann
2 ss sukker
1 ts paprika
Nykvernet salt og pepper
Skjær agurken i tynne skiver, legg skivene i en bolle og dryss med litt salt, la dette trekke i ca. 5 min. Lag en lake av vann og eddik. Smak til med sukker, paprika og pepper. Skyll saltet av agurkene og hell laken over. La salaten trekke i 20 minutter før den serveres.
Ovnsbakt ørret med sopp og persille kan også lages på grillen. Viktig å ikke ha for sterk varme slik at du svir fisken. Du må følge mer med på fisken på en grill enn det du må i ovnen.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Skal du samle familien eller vennegjengen til et festmåltid og servere fisk, anbefaler vi ovnsbakt ørret. Smaker fortreffelig og lager nesten seg selv i ovnen.
CEVICHE AV LAKS
Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.
Oppskrift
900 g laksefilet
3 lime, saften av dem
2 ss salt
1 stor rød chili
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
I potte kjørvel
Lag en marinade av sitrussaft, chili og salt. Skjær fisken ut i strimler og mariner den i sitrusblandingen. Den er ferdig etter et par timer, men kan også stå i kjøleskapet til neste dag. Server ceviche med kjørvel.