Pai med squash og røkelaks
Oppskrift (4 personer)
500 g butterdeig
1 squash
150 g røkelaks
3 egg
200 g rømme
1 bunt dill, hakket
1 ss sitronsaft
2 ts pepperrot
Salt og pepper etter smak
Pai med squash og røkelaks:
Bruk en paiform på 28 cm og fordel deigen i denne før den forstekes i 10 minutter ved 200 grader.
Vask og kutt squashen i tynne skiver og legg den i bunnen av paien.
Skjær så røkelaksen i passende biter og legg den over squashen.
Pisk så eggene sammen med rømme, sitron, halvparten av den hakkede dillen og salt og pepper.
Hell blandingen over i paiformen og stek paien i ca. 45 minutter på 200 grader.
Pynt med resten av dillen før servering.
Her finner du flere oppskrifter på pai!
Pai med squash og røkelaks – den lekre paien er enkel å lage og smaker nydelig. Server den til familien midt i uken, så vel som til lunsjgjester hvis du får besøk i helgen.
PAELLA
Oppskrift (5 personer)
1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker
Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne. Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent. Bland de hakkede hvitløksfeddene i. Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen. Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i. Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen. Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter. Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Ha de i pannen sammen med ertene. La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn. Smak til med salt og pepper før servering.
LETTSALTET TORSK MED BACON OG ERTER
Oppskrift (4 personer)
1 kg lettsaltet torskefilet
250 g bacon, et helt stykke
2 pk frosne selskapserter
200 g smør
Salt og nykvernet pepper
Skjær baconet i små terninger og stek dem i litt smør i pannen til de er gylne. Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett 100 g smør og mos ertene lett. La gjerne noen av dem være hele for estetikkens skyld. Smak til med salt og pepper. Del torskefileten i 4. Kok opp vann (uten salt), legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp, og trekk gryten bort fra platen og la fisken trekke i 7-8 minutter. Ta opp fisken og legg den på et kjøkkenhåndkle på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut. I mellomtiden smelter du 100 g smør Fordel ertepureen på 4 tallerkener, legg torskestykkene oppå og strø deretter baconet over. Server med det smeltede smøret og kokte poteter.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Vinanbefaling:
Til denne torskeretten passer det best med en fyldig hvitvin som har et moderat eikepreg. Domaine des Deux Roches Macon-Villages fra Burgund i Frankrike, har en fruktig duft av sitrus, honning og hint av eik. Smaken er fyldig, rik og fruktig med en lang myk ettersmak.
Navn: Domaine des Deux Roches Macon-Villages
Varenr. 9107401
Pris: 162 kr