Sashimisalat
Oppskrift
500 g fersk torskefilet
½ gul paprika
½ rød paprika
1 issalat
½ bunt dill, gjerne dillkroner hvis du får tak i det
½ sitron, saften av den
Extra virgin olivenolje
Nymalt sort pepper
Sashimisalat:
Skjær torskefileten i tynne skiver og paprikaen i små terninger.
Vask og tørk salaten og dillen før du river dem i passende biter.
Legg ingrediensene pent på fire passende tallerkener.
Drypp sitronsaft og olivenolje over.
Avslutt med pepper før servering av sashimisalat.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
PAELLA
Oppskrift (5 personer)
1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker
Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne. Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent. Bland de hakkede hvitløksfeddene i. Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen. Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i. Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen. Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter. Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Ha de i pannen sammen med ertene. La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn. Smak til med salt og pepper før servering.