Sitronsild
Oppskrift
400 g utvannet spekesild
2 løk
3 dl vann
1 dl eddik
4 dl sukker
1 ts nykvernet hvit pepper
2 ts knust peppermix
2 laurbærblad
5 nellikspikre
Sitronsaus til sitronsild:
1 eggeplomme
1 ss fransk sennep
1/2 dl rapsolje
1 sitron, saften av den og revet skall
2 ss sukker
1 dl crème fraîche
1/2 ts nykvernet sort pepper
3 salatløk, finhakket
1 dl dill,finhakket
Pynt:
Sitron
Dillskudd
Skyll sildefiletene og skjær dem i biter på skrå.
Lake til sitronsild: Kok opp vann, eddik, sukker og krydder. La laken bli kald. Legg sild og løk i et glass og hell laken over. La stå i et døgn. Ta silden ut av laken.
Sitronsaus: Rør samman eggeplomme og sennep. Tillsett oljen i en tynn stråle under visping. Tillsett sitronskall, sitronsaft, sukker og crème fraîche. Krydre med peppar og smaka til med salt.
Legg sild, salatløk, dill og saus i et sylteglass. La stå i kjøleskapet i 1–2 døgn. Pynt sitronsild med sitron og dillskudd.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
GLASSMESTERSILD
Oppskrift
8 sildefileter
2 middels store løk
1 gulrot
1 bit pepperrot
1 ss hel pepper
1 ss sennepskorn
4 små laurbærblad
Et par små biter hel ingefær
¾ dl eddik 7 %
1 dl sukker
2 dl vann
Vann ut filetene i ca. 1 time. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i skrå gaffelbiter, og legg dem lagvis i en glasskrukke sammen med løkringer, tynne gulrotskiver, pepperotskiver og krydder. Kok lake av eddik, sukker og vann. La laken bli helt kald før du heller den over sildeblandingen i krukken. Legg litt press på toppen slik at silden holder seg under laken i krukken. La silden stå i romtemperaturen natten over, deretter kaldt. Etter et par dager er den klar til servering.