Sitrusgravet laks

Oppskrift (4-6 personer)

½ side fersk laks med skinn
100 g sukker
50 g havsalt
5 ss vodka
2 lime, saften av dem
1 økologisk sitron, saften av den
4-5 økologiske sitroner til servering

Sitrusgravet laks:
Rens laksen og fjern bena fra ryggmargen med pinsett.
Legg den på et fat eller på et stekebrett med skinnsiden ned og fordel ingrediensene oppå i følgende rekkefølge: sukker, salt og deretter vodka, lime og sitron.
La fisken stå i kjøleskapet med laken i ca. 1 døgn med kjøttsiden opp, snu den og la den trekke i ytterligere ca. 10 timer.
Etter gravingen er det viktig at fisken legges i fryseren til  gjennomfrysing.
Tin laksen før bruk og server sitrusgravet laks skåret i tynne skiver.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.