Skrei med ratatouille
Oppskrift (4 personer)
1 kg skrei i skiver
Salt
Eddik
1 laurbærblad
1 fersk sitron
Ratatouille
Oppskrift (4 personer)
2 løk
2,5 paprika grønn, gul og rød
1 aubergine
1 hvitløk
1 squash
2 bokser skåldede tomater
1/2 dl olivenolje
2 ss fersk grovhakket timian, ev. 2 ts tørket
Skrei med ratatouille;
- Rens og skjær grønnsakene i terninger.
- Surr løk, hvitløk og paprika i olivenoljen i 3–4 minutter.
- Pass på at oljen ikke blir for varm.
- Tilsett tomat og timian og la det hele putre i en halv time.
- Smak til med salt og pepper.
Fremgangsmåte kokt skrei:
- Kok opp vann med ½ dl salt, 1 ts eddik og 1 laurbærblad per liter.
- Trekk kjelen av platen og trekk fiskeskivene i 10 minutter.
Server den nytrukne skreien med ratatouille og fersk sitron som du presser over skreien.
Vinanbefaling til skrei med ratatouille: Delas Saint-Esprit Côtes du Rhône 2016, Rhône, Frankrike
Dette er en frisk og fruktig ung franskmann laget av grenache og syrahdruer. Vinen har en dyp rødblå farge og litt bæraktig aroma med preg av mørk og rød frukt, urter og ørlite vanilje. Den har en passe tanninstruktur som renser munnen. En god følgesvenn til skrei akkompagnert av fransk ratatouille.
Varenr: 5598101
Pris: 189,90
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen