Sursild

Oppskrift

½ l skummet melk
½ l vann
6 krydder- eller spekesildefileter, utvannet
1 dl 7 % eddik
1 dl sukker
2 dl vann
15-20 hele sorte pepperkorn
2 store rødløk
Frisk dill

Legg filetene i melk- og vannblanding i ca 2 timer. Skyll godt av filetene. Gi så vann, eddik og sukker et oppkok, og la det avkjøles helt. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Sildefiletene skjæres i 2-3 centimere tykke biter, litt på skrå. Legg så silden, løken, pepperkorn og dill lagvis i en glasskrukke. Til slutt heller du den avkjølte laken over. Bør stå kaldt et par døgn før servering.

Denne oppskriften kan blant annet brukes i lefser som du ruller sammen, på brødskiver eller  fra en tallerken med en god akevitt til.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.