Sursild
Oppskrift
6 sildefileter
1 dl eddik 7 %
1 ½ dl sukker
2 dl vann
1 middels stor rødløk
1 ts hel pepper
Fersk dill
Sursild
Vann ut filetene i ca. 1 time.
La dem renne av på kjøkkenpapir.
Bland eddik, sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst.
Skjær løken i smale ringer.
Skjær sildefiletene i skrå gaffelbiter og legg dem lagvis på glasskrukke sammen med løkringer, pepper og dill.
Hell laken over og la krukken stå i romtemperatur over natten slik at laken får trekke godt inn i silden.
Oppbevar sursild deretter kaldt.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
GLASSMESTERSILD
Oppskrift
8 sildefileter
2 middels store løk
1 gulrot
1 bit pepperrot
1 ss hel pepper
1 ss sennepskorn
4 små laurbærblad
Et par små biter hel ingefær
¾ dl eddik 7 %
1 dl sukker
2 dl vann
Vann ut filetene i ca. 1 time. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i skrå gaffelbiter, og legg dem lagvis i en glasskrukke sammen med løkringer, tynne gulrotskiver, pepperotskiver og krydder. Kok lake av eddik, sukker og vann. La laken bli helt kald før du heller den over sildeblandingen i krukken. Legg litt press på toppen slik at silden holder seg under laken i krukken. La silden stå i romtemperaturen natten over, deretter kaldt. Etter et par dager er den klar til servering.
PAELLA
Oppskrift (5 personer)
1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker
Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne. Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent. Bland de hakkede hvitløksfeddene i. Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen. Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i. Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen. Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter. Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Ha de i pannen sammen med ertene. La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn. Smak til med salt og pepper før servering.
Red. Sursild