Taco med fisk / Baja Fish Taco´s
Oppskrift (4 personer)
400 gr. skrei (all annen hvit fisk kan også brukes )
1/4 frisk ananas i små biter
1/2 boks cannellinibønner
1 bunt koriander
1 bunt mynte
Litt olivenolje
Fremgangsmåte taco med fisk:
- Vend fisken godt i krydderblandingen*
- Renn av bønnene i en sil.
- Stek fisk i olje i to minutter på hver side.
- Plukk mynte og koriander.
Fyll tortilla med guacamole, bønner, ananas, rødkålslow, urter, fisk og ha litt olivenolje på toppen. Serveres med limekrem.
*Krydder til panering av taco med fisk
1/2 ts kajennepepper
1 ss røkt paprika
1/2 ts hvitløkspulver
1 ss spisskummin
1 ss malte korianderfrø
3 ss hvetemel
- Varm opp en stekepanne.
- Rist spisskummin og de malte korianderfrøene i cirka ett minutt. Dette for å fremheve smaken i krydderblandingen.
- Ha alt krydderet i en finkutter, gjerne en grinder som ofte medfølger som tilbehør til stavmikseren.
- Mal det så fint du kan.
- Du kan gjerne lage en større porsjon som du har over i en lufttett beholder til senere bruk.
Foto/Tekst Taco md fisk Baja fisk taco`s: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist
Fredags-taco er ikke meksikansk mat
Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.