Terteskjell med fiskepudding i hvit saus
Oppskrift terteskjell med fiskepudding (4 personer*)
2 ss usaltet smør
2 ss mel
2 dl melk
Salt og nykvernet hvit pepper
200 g fiskepudding, helst fra en god fiskehandel. Vi har brukt den fra www.fiskeeksperten.no
40 g pillede reker
30 g erter
30 g kokte gulrotterninger
4 terteskjell av butterdeig
4 hvite aspargestopper
4 skiver sitron
Terteskjell med fiskepudding i hvit saus
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett mel og fres godt. Tilsett melk under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær fiskepuddingen i terninger og legg den i sausen sammen med reker, erter og gulrot. Bland godt og anrett i terteskjellene. Pynt med aspargestopper og sitron.
*Forrett
Nostalgiske retter fra 1970- og 80-tallet er det stor etterspørsel etter her på Kulinarisk. En av de mest populære dette året har vært terteskjell med fiskepudding i hvit saus. Husker du den forretten?
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen