Tunfisksalat
Oppskrift
Blandet salat, f.eks. hjerte-, frisé, mangold
1 bunt reddiker, skivet
1 bunt vårløk, skivet
1 agurk
1 pakke bønnespirer
1 pakke cherrytomater
2 bokser tunfisk i olje
4 egg, hardkokte, ca. 9–10 minutter
Dressing til tunfisksalat
1 hvitløksfedd
2 dl olivenolje, extra virgin
1 ss eddik
Kjøkkensjef Natvigs krydderblanding
Tunfisksalat:
Start med dressingen mens eggene koker.
Bruk salatbollen og rør inn eddik i olivenoljen, og tilsett Natvig. Smak flere ganger. Dressingen skal være sterk!
Del hvitløksfeddet i to og putt det i bollen.
Del opp tunfisken.
Skrell agurken med en ostehøvel, del den i to på langs og fjern den våte delen inni.
Skjær den deretter i passende biter.
Del tomatene i to.
Tilsett alt sammen med reddiken og vårløken og bland godt.
La stå og trekke i 10 minutter.
Fjern hvitløken.
Vend salaten og bønnespirene forsiktig inn.
Del eggene i båter og dander dem på toppen av tunfisksalaten.
Avslutt tunfisksalat med et dryss av olivenolje.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
VARM RØDKÅLSSALAT MED KAPERS
Oppskrift (4 personer)
200 g rødkål
200 g rødløk
Salt og nykvernet pepper
1 ss sukker
4 ss balsamicoeddik
Olivenolje
Kapers
Olje til steking
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Skjær kålen i tynne strimler med en skarp kniv. Stek løken i olje i en stor jerngryte eller panne i et par minutter og tilsett sukker. Rør godt og stek videre i et par minutter. Legg til kålen og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper. Rør godt rundt og skru ned varmen. La det surre i en halv time, eller til løken og kålen er myk. Rør fra tid til annen. Tilsett balsamico og la det småkoke i et øyeblikk til væsken er absorbert. Legg til kapers, smak til og server.