Valhallamarinert laks

Valhallamarinert laksOppskrift (10-15 personer)

1 kg laksefilet
1 ts sukker
1 toppet ss havsalt
5 knust sorte pepperkorn
3 ss Valhalla

Valhallamarinert laks:
Legg laksefileten på en tallerken og dryss sukkeret over.
Dette holder laksen myk.
Fordel deretter pepperet over fileten.
Fordel Valhallalikøren over med skje, og avslutt med havsaltet.
Dekk fileten med plastfolie.
La fileten hvile i 1-2 dager i kjøleskapet.

Bruk en skarp kniv til å skrape bort krydderet fra laksefileten, og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir.
Skjær den marinrte laksefileten fra den brede enden i tynne skiver.

Server valhallamarinert laks sammen med rugbrød eller ferskpoteter. Prøv også med havrebrød og kremostdressing smakssatt med pepperrot.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.