Valhallamarinert laks
Oppskrift (10-15 personer)
1 kg laksefilet
1 ts sukker
1 toppet ss havsalt
5 knust sorte pepperkorn
3 ss Valhalla
Valhallamarinert laks:
Legg laksefileten på en tallerken og dryss sukkeret over.
Dette holder laksen myk.
Fordel deretter pepperet over fileten.
Fordel Valhallalikøren over med skje, og avslutt med havsaltet.
Dekk fileten med plastfolie.
La fileten hvile i 1-2 dager i kjøleskapet.
Bruk en skarp kniv til å skrape bort krydderet fra laksefileten, og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir.
Skjær den marinrte laksefileten fra den brede enden i tynne skiver.
Server valhallamarinert laks sammen med rugbrød eller ferskpoteter. Prøv også med havrebrød og kremostdressing smakssatt med pepperrot.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!