Vietnamesisk vårrull med grillet tunfisk
Oppskrift (2-3 personer)
1 pakke rispapir (fås i enkelte velassorterte dagligvarebutikker og grønnsaksforhandlere)
300 g tunfiskloin, renset
1 gulrot, revet
10 blader isbergsalat
2 reddiker
½ agurk
½ dl wasabidressing
1 bunt koriander
1 bunt gressløk
Sorte sesamfrø
Soysauce
Wasabipaste
Syltet ingefær
Vietnamesisk vårrull:
Stek tunfisken i en grillpanne til medium rare ved høy varme i ca. 3 minutter på hver side. La tunfisken hvile i 5-10 minutter, før du skjærer den i 1 cm store skiver.
Rens og plukk salat og urter. Skjær reddik og agurk i tynne skiver, gjerne på et mandolinjern.
Vend rispapiret forsiktig i litt vann og legg det på et rent kjøkkenhåndkle på et skjærebrett.
Legg salat, tunfisk,gulrot, reddik, agurk, wasabidressing og koriander i midten av papiret.
Rull det tett sammen og brett endene sammen. Pynt vårrullene med litt gressløk og sesamfrø.
Server med soysauce, wasabipaste og syltet ingefær.
Wasabidressing
Oppskrift
5-6 økologiske eggeplommer
½ liter solsikkeolje
1 ss epleeddik
3 ss wasabipaste
½ dl kikkoman soyasauce eller annen kvalitetssoya
1 ss sesamolje
Salt og pepper
Ferskpresset limejuice
Ha eggeplommene i en bolle sammen med epleeddiken, og visp til blandingen er lys og skummende.
Tilsett oljen i en tynn stråle, slik at det ikke blir for mye av gangen.
Rør inn wasabipaste, soyasauce, og sesamolje.
Smak til med pepper og fersk limejuice.
Ølanbefaling til vietnamesisk vårrull:
Burning Sky – Saison l’été, 4,2 %
Dette ølet er brygget med hylleblomst og lagret med hele stikkelsbær. Tunfisk er relativt svak på smak og trenger et lett, friskt øl som komplimenterer i stedet for å tilføre. Saison l’été er en lett og nøytral saison som lar tunfisken skinne, mens sødmen fra hylleblomsten og den svært lette syrligheten fra stikkelsbærene passer godt til friskheten i vårrullene.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling