Skalldyr – oppskrifter på havets delikatesser
Det er få ting som slår ferske skalldyr som råvare etter vår mening, og det skal lite til for å lykkes med blåskjell, østers, reker og konegkrabbe for å nevne noen av de skalldyrene vi har lett tilgjengelig. Hva med en klassisk rekecocktail eller en spansk paella? Eler hva med en italiensk spaghetti vongole laget med hjerteskjell? Her finner du våre oppskrifter med skalldyr som hovedingrediens!
Blåskjell med tomat chili og ingefær
Blåskjell er i sesong når det er kaldt i vannet, og i dag serverer vi en variant med litt sting i for å varme oss. Da flere klager over kulde og forkjølelse er det aldri feil å tilsette hverken chili, hvitløk eller ingefær i maten!
Fisk- og skalldyrsbuffe
Enten du venter frokostgjester på 17. mai, eller du inviterer til et godt sjømatlag. Er det en god idé å planlegge noen dager i forveien. Her har du vår fisk- og skalldyrsbuffe, vi håper du lar deg inspirere!
Østers naturell
Det enkleste er ofte det beste sies det. Når det gjelder østers sier vi oss enige i det. Det er nå på vinteren de viser seg fra sin aller beste side og smaker ypperlig helt ubehandlet kun tilsatt en dæsj sitron! Vil du ha det lille ekstra kan du tilsette en dråpe tabasco.
Dampede blåskjell med grillet sitron
Du kan fint slenge blåskjell på grillen. Vi bruker woken til å dampe de med hvitvin, og det smaker fantastisk godt! Her har du oppskriften!
Paella
Paella servert med godt brød og aioli til er så godt at det må regnes ekstra store porsjoner.
Blåskjell i hvitvin
Blåskjellene kan du kjøpe i butikken, men de smaker enda bedre om du plukker de selv rett fra havet.
Gratinerte reker med parmaskinke
Reker og parmaskinke er en veldig god kombinasjon. Dette er en av våre favoritter. Gratinerte reker med parmaskinke.
Kremet blåskjellsuppe
Flere steder i landet kan du plukke blåskjell og nyte litt luksus i hverdagen. Denne retten kan også være en god idé til helgens selskapeligheter. Vi lager en deilig kremet blåskjellsuppe. Her har du oppskriften!
Hvitløksfreste reker
En av de mest populære forrettene på restauranter verden over er hvitløksfreste reker, en rett som du raskt og enkelt lager selv hjemme. Husk at rekene ikke skal ligge for lenge og koke i oljen, men heller varmes raskt opp i oljen før du tar retten av kokeplaten og serverer. Her har du oppskriften!
Østers rockefeller
Det sies at denne velkjente østersretten ble til på restauranten Antoine´s i New Orleans i USA. Spinat og Pernod er de karakteristiske smakene på østers Rockefeller, oppkalt etter den berømte finansfamilien. Her har du oppskriften!