Dampede blåskjell med grillet sitron
Oppskrift (4 personer)
2 nett blåskjell
1 dl hvitvin
1 finhakkede urter (basilikum, timian, dill)
1 ss rapsolje
1 ts revet fersk ingefær
1/2 finhakket løk
1 sitron
Dampede blåskjell
Best resultat får du hvis du bruker en wok på grillen.
Fres ingefær og løk i oljen på høy varme i 2 minutter.
Ha i blåskjellene og fres dem i 1 minutt før du har over hvitvinen.
Sett lokket på grillen og la det koke til skjellene åpner seg.
Del sitronen i to og grill på direkte varme i 2-3 minutter.
Server blåskjellene og la gjestene presse sitron over selv!
Blåskjellene kan du kjøpe i butikken, men de smaker enda bedre om du plukker de selv rett fra havet. Her finner du blåskjellvarsel som viser hvor du kan plukke og spise blåskjellene og ikke. Følg alltid med på at det er trygt og sjekk blåskjellvarsel hos matportalen.no.
Du kan fint slenge dampede blåskjell på grillen. Vi bruker woken til å dampe de med hvitvin, og det smaker fantastisk godt!
Les mer om grilling fra våre Norgesmestre i grilling her: Grillkurs
Foto: Per Heimly
Tekst: Jan Ivar Nyqvist
HVITLØKSFRESTE REKER
Oppskrift (4 personer)
Olivenolje
4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1/2 ts tørket chili
1 kg ferske reker, pillede
1 potte fersk persille
Varm opp en generøs mengde olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk og chili og stek under konstant omrøring i et par minutter. Tilsett rekene og fres dem raskt til de blir varme. Finhakk persillen og rør den raskt inn. Server med baguetter.
SNEGLER I HVITLØKSSMØR
Oppskrift (4 personer)
1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper
Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!