Gratinerte kamskjell med appelsinsalat
Oppskrift
12 store kamskjell
1/2 dl brødsmuler
2 ss fersk persille, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
3 ss olivenolje
4 skiver tykk bacon, finhakket
1 ts chiliflak
Salt og pepper
2 ss hvitvin
Appelsinsalat
1 hode frisésalat, revet i passende biter
3 appelsiner, skrelt og skåret i skiver
2 appelsiner, saften av dem
50 g valnøtter, grovhakkede
Gratinerte kamskjell med appelsinsalat:
Bland brødsmuler, persille, hvitløk, bacon og olivenolje i en bolle.
Salt og pepre kamskjellene på begge sider.
Smør en ildfast form med olivenolje og plasser kamskjellene i den.
Legg brødsmuleblandingen på toppen av kamskjellene og drypp litt olivenolje på toppen.
Hell hvitvinen i formen og stek kamskjellene i ca. 15 minutter ved 200 °C.
Server i porsjonsformer på en seng av frissésalat.
Til salaten blandes frisésalat, appelsinskiver og valnøtter i en bolle, og appelsinsaften helles over.
Friske appelsiner smaker deilig til chili, som er en del av brødsmuleblandingen på kamskjellene.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
SNEGLER I HVITLØKSSMØR
Oppskrift (4 personer)
1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper
Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!