Gratinerte kamskjell med appelsinsalat

Oppskrift

12 store kamskjell
1/2 dl brødsmuler
2 ss fersk persille, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
3 ss olivenolje
4 skiver tykk bacon, finhakket
1 ts chiliflak
Salt og pepper
2 ss hvitvin

Appelsinsalat

1 hode frisésalat, revet i passende biter
3 appelsiner, skrelt og skåret i skiver
2 appelsiner, saften av dem
50 g valnøtter, grovhakkede

Gratinerte kamskjell med appelsinsalat:
Bland brødsmuler, persille, hvitløk, bacon og olivenolje i en bolle.
Salt og pepre kamskjellene på begge sider.
Smør en ildfast form med olivenolje og plasser kamskjellene i den.
Legg brødsmuleblandingen på toppen av kamskjellene og drypp litt olivenolje på toppen.
Hell hvitvinen i formen og stek kamskjellene i ca. 15 minutter ved 200 °C.
Server i porsjonsformer på en seng av frissésalat.
Til salaten blandes frisésalat, appelsinskiver og valnøtter i en bolle, og appelsinsaften helles over.
Friske appelsiner smaker deilig til chili, som er en del av brødsmuleblandingen på kamskjellene.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

SNEGLER I HVITLØKSSMØR

Snegler i hvitløksmørOppskrift (4 personer)

1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper

Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.