Grillede kamskjell med avokadosuppe

Oppskrift (4 personer)

8 store kamskjell, uten skall
Olivenolje
Havsalt og nykvernet pepper

Avokadosuppe:

2 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
Havsalt og nykvernet pepper
1 dl hvitvin
6 dl kyllingkraft
1 timiankvist
1 persillekvist
2 store modne avokadoer
Saft av 1-2 økologiske sitroner

Grillede kamskjell med avokadosuppe:
Varm oljen i en stor gryte, tilsett løk, og krydre med salt og pepper.
Tilsett hvitvin når løken er klar, kok av syren og tilsett deretter kraft og krydderurter.
La suppen småkoke i 5-6 minutter.
Legg avokadoene i en blender og kjør dem til en ensartet masse.
Hell halvparten av suppen i, og blend videre.
Ta persille- og timiankvister opp, og blend resten av suppen.
Hell den tilbake i gryten, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Avkjøl suppen helt.
Stek kamskjellene i 1½ minut på hver side i litt varm olivenolje.
Krydre med salt og pepper.

Server suppen med to varme grillede kamskjell, en sitronbåt og litt godt brød til.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

SNEGLER I HVITLØKSSMØR

Snegler i hvitløksmørOppskrift (4 personer)

1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper

Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.