Grillede kamskjell med avokadosuppe
Oppskrift (4 personer)
8 store kamskjell, uten skall
Olivenolje
Havsalt og nykvernet pepper
Avokadosuppe:
2 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
Havsalt og nykvernet pepper
1 dl hvitvin
6 dl kyllingkraft
1 timiankvist
1 persillekvist
2 store modne avokadoer
Saft av 1-2 økologiske sitroner
Grillede kamskjell med avokadosuppe:
Varm oljen i en stor gryte, tilsett løk, og krydre med salt og pepper.
Tilsett hvitvin når løken er klar, kok av syren og tilsett deretter kraft og krydderurter.
La suppen småkoke i 5-6 minutter.
Legg avokadoene i en blender og kjør dem til en ensartet masse.
Hell halvparten av suppen i, og blend videre.
Ta persille- og timiankvister opp, og blend resten av suppen.
Hell den tilbake i gryten, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Avkjøl suppen helt.
Stek kamskjellene i 1½ minut på hver side i litt varm olivenolje.
Krydre med salt og pepper.
Server suppen med to varme grillede kamskjell, en sitronbåt og litt godt brød til.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
SNEGLER I HVITLØKSSMØR
Oppskrift (4 personer)
1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper
Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!