Grillede sjøkreps
Oppskrift (Sjøkreps 4 personer)
1 kg ferske rå sjøkreps
Marinade:
6 ss olivenolje
½ ts salt
1/2 ts pepper
2 pressede hvitløksfedd
1 dl soyaolje
1 dl tørr hvitvin
4 ss hakket bladpersille
1/2 økologisk sitron, saften av den
Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm. Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.
Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor. Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.
Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned. Legg på lokk og grill i til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.
Server sjøkreps med sitron og brød eller en grønn salat.
Her finner du flere oppskrifter på skalldyr!
Foto: Monica Friedrich Johannessen
Styling: Kjersti Edvartsen