Grillede sjøkreps

Grillede sjøkrepsOppskrift (Sjøkreps 4 personer)

1 kg ferske rå sjøkreps

Marinade:

6 ss olivenolje
½ ts salt
1/2 ts pepper
2 pressede hvitløksfedd
1 dl soyaolje
1 dl tørr hvitvin
4 ss hakket bladpersille
1/2 økologisk sitron, saften av den

Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm. Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor. Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.

Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned. Legg på lokk og grill i til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.

Server sjøkreps med sitron og brød eller en grønn salat.

Her finner du flere oppskrifter på skalldyr!

Foto: Monica Friedrich Johannessen
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.