Hummercocktail med selleri
Oppskrift (4 personer – forrett)
1 kokt hummer
400 g sellerirot
1 bunt dill
Fløtevinaigrette
1 ss hvitvinseddik
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje extra virgin
4 ss kremfløte
Hummercocktail med selleri:
Ingrediensene røres sammen og settes kaldt til hummercocktailen er klar til å anrettes.
Legg hummeren på ryggen, del den på langs med en skarp, tung kniv, og ta ut kjøttet i pene biter.
Skrell selleriroten, skjær den i skiver, 5-6 mm tykke, og deretter i lange tynne strimler med en kniv.
Legg dem i kokende lettsaltet vann i 1 minutt.
Ha dem over i et dørslag med en gang, og hell kaldt vann over.
Press den avdryppede sellerien tørr i et kjøkkenhåndkle.
Bland vinagraiten med dill, og deretter med sellerien.
Anrett til slutt med hummerkjøttet, f.eks. i et cocktailglass.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!