Hummercocktail med selleri

Oppskrift (4 personer – forrett)

1 kokt hummer
400 g sellerirot
1 bunt dill

Fløtevinaigrette

1 ss hvitvinseddik
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje extra virgin
4 ss kremfløte

Hummercocktail med selleri:
Ingrediensene røres sammen og settes kaldt til hummercocktailen er klar til å anrettes.

Legg hummeren på ryggen, del den på langs med en skarp, tung kniv, og ta ut kjøttet i pene biter.
Skrell selleriroten, skjær den i skiver, 5-6 mm tykke, og deretter i lange tynne strimler med en kniv.
Legg dem i kokende lettsaltet vann i 1 minutt.
Ha dem over i et dørslag med en gang, og hell kaldt vann over.
Press den avdryppede sellerien tørr i et kjøkkenhåndkle.
Bland vinagraiten med dill, og deretter med sellerien.

Anrett til slutt med hummerkjøttet, f.eks. i et cocktailglass.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.