Kongekrabbe med mango og cocktailsaus
Oppskrift kongekrabbe (4 personer)
2 små hjertesalater
2 vårløk
6 reddiker
1 mango
2 kongekrabbeben
Kongekrabbe :
Riv de ytterste salatbladene i biter. La de innerste mindre bladene være hele. Kutt vårløk og reddik i tynne skiver. Skrell mangoen, fjern steinen og skjær den i passe biter. Fjern kjøttet fra kongekrabbebena og skjær det i passe biter. Dander ingrediensene på fire tallerkener, og drypp cocktailsausen over.
Cocktailssaus til kongekrabbe :
5 ss majones
1 ss tomatpuré
1/2 ss worchestershiresaus
Salt og nykvernet pepper
Pisk majones og tomatpuré sammen. Tilsett worchestershiresaus, og smak til med salt og pepper.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz/Kjersti Edvartsen
FISK- OG SKALLDYRSBUFFÉ
Denne buffeen er laget med blodfersk fisk og skalldyr fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand. Reinhartsen & Co AS, ble etablert av Selmer Reinhartsen i 1931. Selskapet holdt da til på Flekkerøya med eget mottak og fiskeforretning i Kristiansand. Selskapet ble etter hvert overtatt av sønner og svigersønner av Selmer Reinhartsen, og virksomheten ble utvidet med grossistvirksomhet og eksport av laks.
Fiskeeksperten Reinhartsen var det første av fire selskap som ble fusjonert ut av Reinhartsen & Co AS i 1994.
Reidar Fredriksen (barnebarn til Selmer) er daglig leder og eier av selskapet og var den første fiskehandleren i Norge med fagbrev. I dag består bedriften av ni ansatte med fiskehandlerbrev, 4 med fiskeindustrifagbrev og åtte med kokkefagbrev.
I 1995 flyttet de inn i moderne lokaler på Fiskebrygga i Kristiansand der hele verdikjeden er representert: Fiskemottak, fiskematproduksjon, røykeri, gourmetkjøkken og catering. I tillegg har de detaljutsalg i Lillemarkens Senter samt på Fiskebrygga.
Fiskeeksperten Reinhartsen har ved flere anledninger vunnet medaljer i NM Sjømat, og byens turistguider har Fiskebrygga som fast stoppested i sommerhalvåret. Stedet lokker med vakker beliggenhet ved sjøen, servering på bryggekanten og muligheten for å blant annet kjøpe med seg deres spesialitet; røkt laks fra deres eget røkeri. Sistnevnte har vi brukt i kombinasjon med fersk laks i laksetartaren.