Rekecocktail
Oppskrift (4 personer)
200 g pillede reker
¼ issalat eller 1 hjertesalat
1/2 økologisk sitron, delt i skiver
Saus:
1 hvitløksfedd
1 dl majones
2 ss ketchup
2 ss hvitvin
1 ts sitronsaft
½ ts paprikapulver
1 ts Worchestershiresaus
½ ts sukker
1 dl stivpisket krem
Rekecocktail:
Skrell hvitløken, skjær den i to og gni en bolle innvendig med den.
Ha i majones, ketchup, hvitvin, sitronsaft, paprikapulver, Worchestershiresaus og sukker.
Bland i kremen til slutt.
Legg saus, strimlet salat og reker lagvis i porsjonsglass.
Pynt toppen med en sitronskive.
Server godt avkjølt med toast til.
Her finner du flere oppskrifter på skalldyr!
Utskjelt og latterliggjort de siste tiårene av nedlatende matsnobber.
Synd for dem og mer på oss tenker vi. Vi elsker nemlig rekecocktail! I Norge med verdens beste reker, hvordan kan det gå galt?
Den hadde visstnok sitt opphav så langt tilbake som 1830-tallet i New Orleans, der den utvandrede franske kokken Antoine Alciatore skapte det han kalte cocktail aux crevettes. Her hjemme var det dronningen vår – Ingrid Espelid Hovig, som lanserte den for oss nordmenn på slutten av 1960-tallet.
Tekst og foto: Kjersti Edvartsen / Kulinarisk.no / Monica Friedrich