Asparges med estragonsaus
Oppskrift (4 personer)
2 bunter grønn asparges
Salt og sukker
Ta tak i stilkenden av aspargesene omtrent midt på og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp vann med 1 ts salt og 1 ts sukker i. La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av. Server med estragonsaus.
Estragonsaus:
4 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ts Dijonsennep
1 ½ ts sukker
1 hvitløksfedd, presset
½ potte fransk estragon, finhakket
Havsalt og nykvernet sort pepper
Kjør ingrediensene til estragonsausen i en food processor.
Smak til asparges med estragonsaus med salt og pepper.
Her finner du flere aspargesoppskrifter!
Aspargesen har mange spennende bruksområder. Den passer veldig godt som tilbehør, men vi synes også den er perfekt som en lett middag- eller lunsjrett. Her har du oppskriften på asparges med estragonsaus!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen