Bakt potet med fyll
Bak et par ekstra poteter i helgen, og du kan nyte et lettvint og deilig måltid et par dager senere.
Oppskrift
Bakepoteter
Rømme
Påleggsskinke
Revet ost
Hermetisk mais hvis du ikke får fersk mais
Salt og pepper
Skjær av «lokket» på bakepotetene og skrap ut fyllet. Ha fyllet i en bolle og tilsett 2 gode ss rømme per potet. Tilsett strimlet påleggskinke, revet ost, mais, og smak til med salt og pepper. Rør godt sammen og ha fyllet tilbake i potetene. Stek ved 200 °C i ca. 20 minutter.
Fløtegratinerte poteter
Oppskrift fløtegratinerte poteter (4 personer)
750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl matfløte, ev. helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost
Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.