Brunkål
Oppskrift (8 personer) – Svensk juleklassiker
1 kål
2 ss smør
2 ss sirup
1/2 ss salt
1 krm pepper
2 – 2 1/2 dl grønnsakskraft
Brunkål:
Rens og skjær kålen i cm store biter.
Fres kålen i smøret i en gryte på middels varme til den begynner få farge.
Hell over sirupen og krydre med salt og pepper.
Hell over kraften og la kålen trekke under lokk i ca. 1 time.
Server brunkål på julebordet til pølser, kjøttboller og ribbe.
Grønnsaker
- Aspargesoppskrifter
- Baba ghanoush – auberginedip fra Libanon
- Bakte greske grønnsaker
- Balsamicobakt løk – godt til tapasbordet og som tilbehør
- Balsamicostekt sopp – perfekt til bruschettabar!
- Blomkålmos – enkelt og godt tilbehør
- Borsj – rødbetesuppe fra Ukraina
- Brunkål – Svensk juleklassiker til julebordet
- Crying Tiger salat – smaksrik og frisk Thai biff salat
- Ertepesto – bruschettabar – festmåltid
- Ertepure med rømme og løk
- Ertestuing – perfekt til kjøttkaker og lutefisk
- Falafel – meze (fingermat)
- Friterte løkringer med sursøt dip
- Funghi ripieni – fylte sjampinjonger – perfekt start på et godt måltid
- Fylt paprika – gratinert med hvitost
- Gnocchi med poteter
- Gnocchi med skogssopp – italiensk, mettende og nydelig
- Gratinert squash – deilig og enkel siderett
- Gresskargnocchi med gorgonzolasaus
- Gresskarpure – perfekt til kylling og kalkun
- Grillet aubergine – smaker fantastisk til grillet lam
- Grillet polenta – passer både mørkt og lyst kjøtt
- Grillet squash med chili og hvitløk
- Grønnkålchips – sprøtt garnityr og nydelig som sunnere snacks
- Grønnkålspesto med hvitløk, valnøtter og cheddar
- Guacamole – uunværlig til det meste av meksikansk mat
- Gulrotmos – enkelt å lage, lett og like
- Halloumitaco – servert med Bredog sin Punk IPA i glasset
- Hummus – puré av kikerter fra midtøsten
- Hvitløksfreste sjampinjonger
- Hvitløkssopp (Champinones al ajillo)
- Karamellisert løk med balsamico – Bruschettabar
- Kokte maiskolber
- Kålrotstappe – nydelig kremet stappe
- Linseform
- Mangosalsa
- Mangosalsa med koriander
- Melanzane alla Parmigiana
- Nøttestek med frisk rødkålsalat
- Ovnsbakte auberginer
- Ovnsbakte neper – nydelig rotfrukt
- Ovnsbakte rødbeter
- Polenta med sopp
- Potet – oppskrifter som er potetbaserte
- Rabarbragrøt – tradisjonell norsk dessert
- Ramsløk
- Ratatouille
- Refried beans
- Risotto
- Risotto med kantareller
- Rødbetechips
- Rødkål
- Salat
- Salsa – enkelt og lage
- Saltbakte rødbeter – himmelsk godt med mange bruksområder
- Sellerirotmos – rotgrønnsaker som tilbehør
- Sitrusbakte oliven
- Stekte grønne tomater med dip
- Stuet kål
- Stuet spinat
- Surkål
- Sylteagurk – enkelt og sylte
- Syltet hvitløk
- Syltet paprika
- Syltet sopp
- Søtpotet – supergrønnsak, full av smak og bruksområder
- Tapenade
- Tomatsalat
- Tzatziki – populær tyrkisk/gresk dressing
- Varm grillsalat med Jack Daniels honey
- Varm gulrotsalat
- Varm rødkålssalat med kapers
- Vietnamesiske vårruller
Om oss
Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.
Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.