Crying Tiger salat (Thai biff salat)
Oppskrift
Vinaigrette til Crying Tiger salat
1/2 dl Fishsauce
1 dl Limejuice
2 ss sukker
4 ss brent ris
1 – 2 ts chilli pulver med frø
- Rist rå ris i pannen til den er gyllenbrun/gul i ca 5 – 10 min på høy varme, pass på å rør eller rist i pannen jevnlig så den ikke svir seg å blir sort.
- Når all risen har fått en fin farge og begynner å lukte popcorn, ta risen over i en morter og knus den til den er pulverisert (Eller bruk en håndmikser med kniv i bunn).
- Bland risen med resten av ingrediensene og finn den balansen du liker mellom salt,søt og surt. Smak til med mengden chilli som passer for deg.
- La stå i 30 min før bruk.
- Når du skal blande denne sausen inn i salaten er det viktig å røre godt da den brente risen legger seg i bunnen.
Crying Tiger salat
Oppskrift
300 gr entrecoté
200 gr cherry tomat
1 agurk
2 selleri stenger
1 rødløk
1/2 bunt mynte (ikke peppermynte)
1/2 bunt koriander
Sett på grillen først og når alt av ingredienser er ferdig kuttet griller du entrecotén på grillen, 2 minutter på hver side.
La den deretter hvile like lenge som steketiden.
La den deretter hvile like lenge som steketiden.
Fjern skallet på agurken med en skreller og innmaten med en skje.
Del cherry tomat i 2 og kutt de andre grønnsakene i passende biter.
Plukk en halv bunt mynte og en halv bunt koriander (Her skal det brukes mye urter).
Vend salaten forsiktig i crying tiger vinaigrette og server med friske urter og strimlet entrecoté på toppen.
Del cherry tomat i 2 og kutt de andre grønnsakene i passende biter.
Plukk en halv bunt mynte og en halv bunt koriander (Her skal det brukes mye urter).
Vend salaten forsiktig i crying tiger vinaigrette og server med friske urter og strimlet entrecoté på toppen.