Cæsarsalat
Oppskrift Cæsarsalat (4 personer)
2 romanosalater
4 loffskiver i terninger
200 g pancetta eller bacon i tynne skiver
200 g stekt/grillet kyllingfilet, skåret i passende biter
2 hardkokte eggeplommer
1 fedd hvitløk
Smør
30 g parmesan i tynne skiver
Nykvernet sort pepper
Cæsarsalat dressing:
2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
1 fedd hvitløk
2 ansjosfileter, finhakket
Saft av 1/2 sitron
1 dl soyaolje
Salt
Kajennepepper
Vask og tørk salaten, og riv den i passende biter.
Lag dressingen ved å ha eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle.
Visp alt godt sammen.
Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle.
Smak til med salt og kajennepepper.
Vend salaten i dressingen.
Rist loffterningene i smør og tilsett presset hvitløk.
Stek baconet i en tørr panne til den er sprø, og del i mindre biter.
Ha alt over salaten.
Dryss parmesanskiver over.
Gni de kokte eggeplommene gjennom en grov sil og dryss over salaten.
Avslutt med kyllingen og kvernet sort pepper.
Her finner du flere oppskrifter på salater!
En av de mest serverte salatene verden over er Cæsarsalat. Den smaker like nydelig til lunsj som til middag.