Del oppskrift

Ertestuing

Oppskrift (4 porsjoner)

3 dl grønne erter
1 ts salt
2 ts sukker
Nykvernet pepper
1 ss usaltet smør

Ertestuing
Legg ertene i vann natten over.
Hell deretter av vannet og legg ertene over i en gryte.
Tilsett vann til det dekker ertene og kok til de er møre, i ca. 1 time.
Mos ertene godt og smak til med salt, sukker og pepper.
Vend inn smør til slutt.

Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!

Dette er kanskje en av de mest kjente stuingene i Norge. Den hentes frem til kjøttkaker og lutefisk, men den kan være en god følgesvenn til langt flere retter. Du kan også smakstilsette ertestuingen med krydder som gjør den mer utfordrende eller tilpasse den til andre retter.

Bruk fantasien og komponer din egen ertestuing.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.