Del oppskrift

Fransk bønnesalat med brødsmuler og hvitløk

Oppskrift

750 g aspargesbønner
2 ss olivenolje (extra virgin)
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss tørkede loffsmuler
2 ss persille, hakket
Salt og nykvernet pepper
25 g smør

Fransk bønnesalat
Ha bønnene i kokende, saltet vann og la dem koke uten lokk i 3 minutter.
La dem renne av i et dørslag, og legg dem i en bolle med iskaldt vann.
La dem renne av igjen.
Varm oljen i en sautépanne/stekepanne over svak varme.
Tilsett hvitløk, loffsmuler, persille og krydre med salt og pepper.
Fres under omrøring i ca. 1 minutt.
Ha i smøret.
Når det har smeltet tilsettes bønnene.
Rør slik at alt blir gjennomvarmt. Server fransk bønnesalat straks.

Haricots verts à l´ail, eller grønne bønner med hvitløk er en rett som stammer fra Provence i Sør-Frankrike. Smaker like godt til lam som til kylling.

Her finner du flere oppskrift på salater!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.