Fransk bønnesalat med brødsmuler og hvitløk
Oppskrift
750 g aspargesbønner
2 ss olivenolje (extra virgin)
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss tørkede loffsmuler
2 ss persille, hakket
Salt og nykvernet pepper
25 g smør
Fransk bønnesalat
Ha bønnene i kokende, saltet vann og la dem koke uten lokk i 3 minutter.
La dem renne av i et dørslag, og legg dem i en bolle med iskaldt vann.
La dem renne av igjen.
Varm oljen i en sautépanne/stekepanne over svak varme.
Tilsett hvitløk, loffsmuler, persille og krydre med salt og pepper.
Fres under omrøring i ca. 1 minutt.
Ha i smøret.
Når det har smeltet tilsettes bønnene.
Rør slik at alt blir gjennomvarmt. Server fransk bønnesalat straks.
Haricots verts à l´ail, eller grønne bønner med hvitløk er en rett som stammer fra Provence i Sør-Frankrike. Smaker like godt til lam som til kylling.
Her finner du flere oppskrift på salater!