Funghi ripieni – fylte sjampinjonger
Oppskrift
12 store sjampinjonger
6 ss olivenolje
1 finhakket løk
50 g brødrasp
4 ss persille
2 ss revet parmesan
50 g spekeskinke eller bacon
Nykvernet salt og pepper
Funghi ripieni – fylte sjampinjonger
Skjær stilkene av soppen helt inne ved festet i hatten.
Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne, ha oppi finhakket løk og hvitløk, og stek dette over svak varme i 2–3 minutter.
Ha i brødraspet, og stek i 3 minutter til.
Hakk soppstilkene, og tilsett disse sammen med finhakket persille, revet parmesan og finskåret skinke.
Smak til med salt og pepper.
Smør en ildfast form med olje og legg soppen oppi.
Fyll dem med blandingen, og dryss resten av olivenoljen over.
Dekk formen med bakepapir, og stek midt i stekeovnen på 190 °C i 20 minutter.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!
For over 20 år siden lagde vi mat sammen med Gino Valente. Dette er en av favorittrettene vi lærte og fikk oppskriften på: Funghi ripieni – fylte sjampinjonger – perfekt som starten på et godt måltid!