Gorgonzolapoteter
Oppskrift (4 personer)
Ca. 800 g faste poteter
2 dl matfløte
100 g gorgonzola, skåret i små biter
Salt og hvit pepper
Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær potetene i grove staver. Legg dem i kokende vann og la dem koke i 1 minutt etter at vannet har kokt opp på nytt. Hell av vannet og hell i fløten, kok opp. Ta gryten av varmen, rør inn osten og smak til med salt og pepper.Hell alt i en ildfast form og gratiner i ca. 20 minutter eller til poteten har fått litt farge.
Fløtegratinerte poteter
Oppskrift fløtegratinerte poteter (4 personer)
750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl matfløte, ev. helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost
Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.