Gratinert squash
Oppskrift gratinert squash (4-6 personer)
50 g smør + ekstra til smøring av formen
6 squash i skiver
2 purrer i skiver
2 pakker mozarella
2 ss fersk basilikum, hakket
1 1/4 dl melk
1 1 /4 dl matfløte
2 egg
Muskat
Salt og nykvernet hvit pepper
Gratinert squash
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Smør en ildfast form.
Smelt smøret i en stor stekepanne og fres squashskivene i 4-5 minutter.
Snu dem innimellom slik at de får jevn farge.
La dem renne av på kjøkkenpapir mens du steker purreskivene i 2 minutter.
La også dem renne av og smak til med salt og pepper.
Skjær mozarellaen i skiver og legg den og grønnsakene pent lagvis i formen sammen med urtene.
Bland mel, fløte og egg og pisk godt.
Smak til med muskat, salt og pepper.
Hell blandingen over grønnsakene.
Stek gratengen i 30-40 minutter.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!
Gratinert squash – deilig og enkel siderett til kjøtt og fisk eller hovedrett til de av dere som holder mandagen kjøttfri.