Del oppskrift

Gratinert squash

Gratinert squashOppskrift gratinert squash (4-6 personer)

50 g smør + ekstra til smøring av formen
6 squash i skiver
2 purrer i skiver
2 pakker mozarella
2 ss fersk basilikum, hakket
1 1/4 dl melk
1 1 /4 dl matfløte
2 egg
Muskat
Salt og nykvernet hvit pepper

Gratinert squash
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Smør en ildfast form.
Smelt smøret i en stor stekepanne og fres squashskivene i 4-5 minutter.
Snu dem innimellom slik at de får jevn farge.
La dem renne av på kjøkkenpapir mens du steker purreskivene i 2 minutter.
La også dem renne av og smak til med salt og pepper.
Skjær mozarellaen i skiver og legg den og grønnsakene pent lagvis i formen sammen med urtene.
Bland mel, fløte og egg og pisk godt.
Smak til med muskat, salt og pepper.
Hell blandingen over grønnsakene.
Stek gratengen i 30-40 minutter.

Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!

Gratinert squash – deilig og enkel siderett til kjøtt og fisk eller hovedrett til de av dere som holder mandagen kjøttfri.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.