Del oppskrift

Gresk salat

Gresk salatOppskrift (tilbehør til 4 personer)

1/2 kg tomater
1 salathode
1 agurk
1 rød løk
1 liten håndfull sorte oliven
Et par ferske blader basilikum
Salt og nykvernet fersk pepper
1 ss sherry- eller rødvinseddik
3 ss extra virgin olivenolje
150 g fetaost
1 ts tørket oregano

Gresk salat
Skjær tomatene i båter.
Skjær agurken i tynne skiver, og del dem i to.
Skjær løken i ringer.
Riv salathodet i passende biter.
Vend tomater med agurk, løk, salat og oliven.
Krydre med salt og pepper og bland eddik og olivenolje i salaten.
La salaten hvile en stund.
Før servering topper du salaten med fetaost skåret i passende biter, og drysser oregano over.

Her finner du flere oppskrifter på salater!

Gresk salat – denne salaten er elsket av mennesker over hele verden. Den nytes som tilbehør, men kan spises som en egen rett også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.