Grillet polenta
Oppskrift (4 personer)
1 3/4 dl polentagryn
1/2 ts salt
1 dl finhakket persille
1 dl nyrevet parmesan
3 ss olivenolje + til pensling
1 krm sort pepper
Salt
3 ss nyrevet parmesan til servering
Fyll:
4 store tomater
100 g feta eller mozarella
1 håndfull basilikumblader
1 håndfull sorte oliven, skåret i skiver
Grillet polenta
Fyr opp grillen.
Kok opp vann med salt i en gryte.
Rør inn polentagrynene, litt om gangen. Senk varmen og kok sakte under konstant omrøring, så lang tid som anvisning på pakken tilsier.
Ferdigkokt skal polentaen ha en konsistens som luftig grøt.
Rør inn persille, parmesan, olje og pepper i gryten.
Smak til med salt.
Bland nøye og hell over i en lettsmurt form slik at polentaen når den dekker bunnen, får en tykkelse på ca. 1 cm.
Sett polentan til avkjølingen slik at den stivner.
Skjær den i passe firkanter, og pensle dem med olivenolje på begge sider.
Pensle grillristen med matolje og legg på polentaskivene.
Grill til de får en gyllenbrun overflate og er gjennomvarme.
Skjær tomater og ost i terninger, og bland dem sammen med strimlede basilikumblader og oliven.
Fordel blandingen over polentaen.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!
Grillet polenta smaker godt sammen med både mørkt og lyst kjøtt. Eller som en liten forrett. Polenta er det italienske ordet for mais, og er et grovt gult glutenfritt maismel.