Grillet polenta

Grillet polentaOppskrift (4 personer)

1 3/4 dl polentagryn
1/2 ts salt
1 dl finhakket persille
1 dl nyrevet parmesan
3 ss olivenolje + til pensling
1 krm sort pepper
Salt
3 ss nyrevet parmesan til servering

Fyll:

4 store tomater
100 g feta eller mozarella
1 håndfull basilikumblader
1 håndfull sorte oliven, skåret i skiver

Grillet polenta
Fyr opp grillen.
Kok opp vann med salt i en gryte.
Rør inn polentagrynene, litt om gangen. Senk varmen og kok sakte under konstant omrøring, så lang tid som anvisning på pakken tilsier.
Ferdigkokt skal polentaen ha en konsistens som luftig grøt.
Rør inn persille, parmesan, olje og pepper i gryten.
Smak til med salt.
Bland nøye og hell over i en lettsmurt form slik at polentaen når den dekker bunnen, får en tykkelse på ca. 1 cm.
Sett polentan til avkjølingen slik at den stivner.
Skjær den i passe firkanter, og pensle dem med olivenolje på begge sider.
Pensle grillristen med matolje og legg på polentaskivene.
Grill til de får en gyllenbrun overflate og er gjennomvarme.
Skjær tomater og ost i terninger, og bland dem sammen med strimlede basilikumblader og oliven.
Fordel blandingen over polentaen.

Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!

Grillet polenta smaker godt sammen med både mørkt og lyst kjøtt. Eller som en liten forrett. Polenta er det italienske ordet for mais, og er et grovt gult glutenfritt maismel.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.