Halloumitaco
Oppskrift (4 personer)
2 pakker halloumiost, skåret i 1 cm tykke skiver
8 maistortillaer
1 hodesalat, renset og plukket
1 hjertesalat, renset og plukket
1 bunt reddiker
1 bunt koriander
1 ts sorte sesamfrø
1 agurk, skåret på mandolinjern i tynne skiver
1 bunt vårløk, renset og finsnittet
1 pakke sukkererter, renset og finsnittet
Salt og nykvernet pepper
Karse
Wasabidressing, Sriracha
Fersk koriander
Halloumitaco
Rens og skjær reddikene i tynne skiver.
Hell 2 dl varm øl-pickellake over.
La det trekke i 10 minutter.
De vil deretter skifte til en fin rosa farge.
Grill osten ved høy varme i 2-3minutter, i en grillpanne eller i stekeovnen.
Den er først ferdig når du kan se tydelige grillmerker på hver side.
Krydre med salt og pepper og brekk osten i mindre biter.
Grill tacoene i grillpanne eller i ovnen og brett dem opp langs hverandre på en bred tallerken.
Anrett i følgende rekkefølge; Salat, halloumi, reddiker, sugarsnapskkererter, agurk og vårløk.
Tilsett wasabidressing og sriracha i sikksakkmønster.
Topp med karse, sort sesam og koriander.
Wasabidressing til halloumitaco
Oppskrift
5-6 økologiske eggeplommer
½ liter solsikkeolje
1 ss epleeddik
3 ss wasabipaste
½ dl kikkoman soyasauce eller annen kvalitetssoya
1 ss sesamolje
Salt og pepper
Ferskpresset limejuice
Ha eggeplommene i en bolle sammen med epleeddiken, og visp til blandingen er lys og skummende. Tilsett oljen i en tynn stråle, slik at det ikke blir for mye av gangen. Rør inn wasabipaste, soyasauce, og sesamolje. Smak til med pepper og fersk limejuice.
Ølanbefaling til halloumitaco:
BrewDog – Punk IPA, 5,4 %
BrewDogs flaggskip er denne klassiske IPA-en med smaker av tropisk frukt som ananas og grapefrukt, og en skarp, men lett bitter avslutning. Dette passer godt til grillsmaken i osten. Retten er en anelse sterk gjennom sausen, og da passer det fint med en ikke så alt for bitter IPA. Det tropiske innslaget fra humlene harmonerer bra med de andre smakene i tacoen.
Her finner du flere spennende oppskrifter med grønnsaker!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling