Hvit aspargessuppe
Oppskrift (4 personer)
600 g hvit asparges
1 bunt grønn asparges
½ løk
2 ss smør
5 dl kyllingkraft
2 dl matfløte
Salt og nykvernet pepper
Sitronsaft
2 ss finhakket fersk kjørvel
4 loffskiver
Smør til steking
50 g blåmuggost
Hvit aspargessuppe
Skyll og skjær av 2 cm nederst på aspargesen.
Skjær den i små biter og grovhakk løken.
Smelt smøret i en gryte og stek løken og aspargesen.
Tilsett kyllingkraft og matfløte.
Kok opp og la det småkoke til aspargesen er helt mør, ca. 15 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt, pepper, kjørvel og sitronsaft.
Kok opp vann med litt salt og sukker til den grønne aspargesen.
Kok den i 3-4 minutter avhengig av størrelsen.
Bind helst aspargesen opp slik at toppene kun blir dampet.
Skjær skorpene av loffen, og del den i små terninger.
Stek terningene i smør i stekepannen til de er gyldne.
Server hvit aspargessuppe med de grønne aspargesene, brødkrutongene og litt smuldret blåmuggost.
Her finner du oppskrifter på flere supper!
Her finner du flere aspargesoppskrifter!