Hvit aspargessuppe

Hvit aspargessuppe med blåmuggost og kjørvelOppskrift (4 personer)

600 g hvit asparges
1 bunt grønn asparges
½ løk
2 ss smør
5 dl kyllingkraft
2 dl matfløte
Salt og nykvernet pepper
Sitronsaft
2 ss finhakket fersk kjørvel
4 loffskiver
Smør til steking
50 g blåmuggost

Hvit aspargessuppe
Skyll og skjær av 2 cm nederst på aspargesen.
Skjær den i små biter og grovhakk løken.
Smelt smøret i en gryte og stek løken og aspargesen.
Tilsett kyllingkraft og matfløte.
Kok opp og la det småkoke til aspargesen er helt mør, ca. 15 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt, pepper, kjørvel og sitronsaft.
Kok opp vann med litt salt og sukker til den grønne aspargesen.
Kok den i 3-4 minutter avhengig av størrelsen.
Bind helst aspargesen opp slik at toppene kun blir dampet.
Skjær skorpene av loffen, og del den i små terninger.
Stek terningene i smør i stekepannen til de er gyldne.
Server hvit aspargessuppe med de grønne aspargesene, brødkrutongene og litt smuldret blåmuggost.

Her finner du oppskrifter på flere supper!

Her finner du flere aspargesoppskrifter!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.