Del oppskrift

Hvitløkssopp (Champinones al ajillo)

HvitløkssoppOppskrift

250 g ferske sjampinjonger
4 fedd hvitløk
1 bunt fersk persille, finhakket
Salt og extra virgin olivenolje.

Rens soppen, og skjær av stokken. Skrell hvitløken og mos den i en morter sammen med persille. Tilsett olivenolje til du får en jevn fin dressing. Smak ttil med salt. Legg soppen i en varm stekepanne, hell dressingen litt av dressingen over og stek til soppen får en lys brun farge. Tilsett resten av dressingen og la ferdig soppen steke over svak varme i noen minutter. Fjern fra varmen og server med brød.

Champinones al ajillo er en av de klassiske spanske tapasoppskriftene som også kan nytes som en siderett til kjøtt.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.