Janssons frestelse med bacon
Oppskrift Janssons frestelse (4 personer)
2 store løk
700 g melne poteter
2 bokser ansjos
3-4 dl kremfløte
Salt og nykvernet sort pepper
Smør
1 pakke bacon i skiver
Janssons frestelse med bacon:
Forvarm ovnen til 225°C. Skrell og skjær løken i skiver. Stek den gylden i smør i stekepannen. Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Smør en ildsikker form med smør. Legg potetskiver, løk og ansjos lagvis i formen. Det skal være et lag med potet i bunn og topp. Krydre hvert lag med salt og pepper.
Hell fløte og saft fra ansjosboksene i formen. Stek på nederste rille i ca. 40 minutter. Dekk med aluminiumsfolie underveis hvis Jansson får for mye farge. Ta formen ut av ovnen og legg baconstrimlene på toppen. Stek videre i 10 minutter og server,
Janssons frestelse er som navnet avslører en svensk rett. Den velsmakende gratengen består av løk, poteter ansjos og fløte og toppes som regel med strøkavring. Det har ikke vår versjon. Vi topper den heller med bacon!
Her finner du flere oppskrifter med potet!