Del oppskrift

Kålsalat med valnøtter

Oppskrift (4 personer)

12 ferske rosenkål
1 rødkål

Dressing:

saften av 1 appelsin
5 cm ingefær, finrevet
4 ss olivenolje
havsalt

Lønnesirupsglasserte valnøtter:

1 håndfull valnøtter
3 ss lønnesirup

Fjern de ytterste bladene fra rosenkålen og skjær av stilken. Snitt rosenkål, og rødkål fint. Hell dressingen over, og la kålen trekke en god stund. I mellomtiden lager du valnøttene.

Varm opp en stekepanne, ha nøttene i og varm dem i 1 1/2 minutt. Hell sirupen i og la den koke til nøttene er gjennomtrukne. Ta pannen av varmen, og la valnøttene avkjøles. De blir sprø når de er kalde. Dryss nøttene over salaten før servering.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.