Meksikansk bønnesalat

Meksikansk bønnesalatOppskrift meksikansk bønnesalat

6 tortillaer
1 boks kidneybønner
1 boks hvite bønner
1 liten rød løk, i terninger
3 tomater, i terninger
3 ss olivenolje
1 ts eddik
1/2 bunt persille, hakket
Salt

Forvarm ovnen til 160 grader. Pensle tortillaene med olje. Skjær hver tortilla i 8 deler og spre dem ut på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i 10 minutter, eller til de er gyldne. Hell bønnene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne av. Bland bønnene med løk, tomater og persille. Bland olivenolje og eddik, og smak til med salt. Hell over salatblandingen. Denne salaten må gjerne lages en stund før servering slik at smakene får satt seg skikkelig.

Meksikansk bønnesalat er et godt kjøttfritt alternativ, men fungerer også fortreffelig som tilbehør til annen meksikansk mat.