Melanzane alla Parmigiana
Oppskrift (6 porsjoner)
3 auberginer
3 bokser grovhakkede, skåldede tomater
6 finhakkede hvitløksfedd
2 poser mozarella
300 g revet parmesan
Olje og smør til steking
Salt og nykvernet pepper
Skjær auberginene i skiver. Legg dem lagvis i et dørslag og dryss godt med salt mellom lagene. La dem trekke i ca. en time for å bli kvitt bitterstoffene. Skyll deretter auberginene i vann og la dem tørke på et kjøkkenhåndkle. Stek auberginskivene i olje og smør til de er myke. Legg deretter auberginene lagvis i en ildfast form sammen med de skåldete tomatene og hvitløken. Stek formen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Skjær mozarella i tynne skiver (best å bruke brødkniven) Legg osten på toppen av formen, og dryss parmesan over. Sett formen tilbake i oven og stek videre i 10 minutter. Server gjerne med en enkel grønn salat med dressing av olivenolje og balsamico.