Nøttestek med frisk rødkålsalat
Oppskrift (4 personer)
1 løk, finhakket
2 røde epler, skrelt og skåret i små terninger
2 ss olivenolje til steking
1 boks skåldede, hakkede tomater
150 g hasselnøtter, hakkede
150 g mandler, hakkede
3 ss havregryn
2 ts fersk salvie, finhakket
2 ss fersk rosmarin, finhakket
1⁄2 ts revet muskatnøtt
1⁄2 ts malt ingefær
1⁄2 økologisk sitron, revet skall av den
3 egg
1⁄2 dl helmelk
Salt og nykvernet sort pepper
Nøttestek
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele.
Stek løken og eplebitene til det er mykt og blankt.
Tilsett deretter tomatene, nøttene og mandlene, samt havregryn, sitronskall, krydder og de ferske krydderurtene.
Avkjøl blandingen litt og rør deretter inn eggene først.
Deretter melken, litt om gangen til deigen er klissete deig.
Smak til slutt til med salt og nykvernet pepper.
Hell deigen i en godt smurt og melet brødform. Stek nøttesteken i ca. 1 time. Bruk en pinne akkurat som du gjør med kake for å sjekke om den er ferdig stekt.
Frisk rødkålsalat til nøttestek
Oppskrift (4 personer)
½ liten rødkål
½ pakke ruccola
Finsnitt rødkålen.
Bruk gjerne et mandolinjern hvis du har det.
Bland den godt sammen ruccolan i en bolle.
1 hvitløksfedd, finhakket
1 håndfull fersk bladpersille, finhakket
½ dl extra virgin olivenolje
½ økologisk sitron, saften av den
Salt og nykvernet sort pepper
Ha alle ingrediensene i en plastboks/glass med lokk og rist godt.
Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten og la den trekke en stund før servering.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Nøttestek med frisk rødkålsalat